NUNTICUS

Sic, Sic !

Nyheder - nye & ældre - af speciel interesse

Strom Watch

Memento Mori Silver Bone ur fra Strom er et statement af de specielle, når det gælder ure.

Strom Watch Memento Mori

Det er "Handmade in Silver 925" med "Case in Stainless steel, double curved sapphire crystal, both sides antireflective treated, waterresistant 50m" og et "Swiss mechanical automatic movement".

Remmen i "Alligator Hornback black" og spændet "Handmade in silver 925"

Uret er Limited Edition to 88 piece og koster lige under kr. 60.000

Var der nogen der sagde Heavy Metal !


Morgan Motorcars

Ønskes den rene køreglæde er disse fantastiske biler blandt verdens bedste.

Morgan Motorcars

Disse biler er udført efter bedste britiske traditioner og er håndbygget selv den dag i dag. Som noget helt specielt er undervognen bygget af solidt egetræ, som det bør være, lige som i de gamle sportsvogne.

Affjedringen er noget for sig selv, hvilket ved lange ture det stærkt anbefales at anskaffe et nyrebælte til at tage det værste, men trods det er nydelsen i top.

På billedet et 2 vidunderlige eksemplarer - hippien er en Roadster 4/4 med en 1.6 liters motor med 4 gear. Det blå vidunder er den mest populære Morgan gennem tiderne - en Roadster Plus 8, som blev bygget mellem 1968 og 2004. Den kom i en 3.5, 3.9 og 4.6 liters V8 motor, der af navnet Plus 8.

Køb den hvis du støder på den !


Morgan Motorcars Historie

Morgan Motor Company blev grundlagt i 1910 af H. F. S. Morgan. Produktionen etableres i Malvern Link i England, hvor Morgan starter med konstruktionen af 3-hjulede biler med plads til 2 personer. Morgans 3-hjulede biler blev bygget i et utal af varianter, primært forsynet med 2 cylinderede V-motorer fra blandt andet JAP, Anzani og Matchless, men de kunne også fås med 4-cylindrede Fordmotorer. Den sidste 3-hjulede bil fra Morgan blev bygget i 1952.

Morgan Motorcars

I 1936 bygger Morgan den første 4-hjulede bil, som får modelbetegnelsen 4-4: fire hjul og 4 cylindre. 4-4, som i 1946 ændrer navn til 4/4, var udstyret med en Coventry Climax motor. De fleste af bilerne var 2-sædet, men den kunne også tilbydes i en 4-sædet udgave. Bilen udgår af produktion i 1950, hvor Morgan præsenterer Plus 4.

´Plus´ tilføjes for at markere den ekstra motorkraft, som leveres af en Standard Vanguard motor. Denne model produceres frem til 1958, men bliver fra 1953 også tilbudt med en Triumph-motor. Plus 4 med Triumph-motoren fortsætter i produktion til 1969, men den afløses allerede i 1968 officielt af Plus 8, der udstyres med den kraftige V8-motor fra Rover.

Plus 8 udvikles af og under Peter Morgans ledelse, som har overtaget virksomheden efter sin fars død i 1959.

I 1955 reintroduceres 4/4, men er nu udstyret med en Ford-motor. 4/4 produceres fortsat i dag, hvilket dog ikke er tilfældet med Plus 8, som stoppede i 2004.

I985 reintroduceres Plus 4, først med en Fiat-motor, senere med en Rover-motor, begge 4-cylindrede. Plus 4's fortsætter i produktion til 2000, hvor der gøres plads til det kommende flagskib - Aero 8.

Det er nu Charles Morgan, Peter Morgans søn, der leder virksomheden. Det gør Morgan til den ældste familieejede bilfabrik i verden.


Kaj Munk: "Drenge, I Drenge, som døde - I tændte for Danmark i dybeste Mulm - en lysende Morgenrøde."